Tips om je ex zo snel mogelijk uit je hoofd te zetten

Pixabay

Je hebt net een lange en veelbetekenende relatie achter de rug. Het is op zo’n moment vanzelfsprekend dat je verdrietig bent. Maar na verloop van tijd is het belangrijk dat je weer gelukkig wordt.

Je ex compleet vergeten is waarschijnlijk onmogelijk. Maar je bent wel in staat om je over de gevoelens van je ex heen te zetten. Iedereen verwerkt verdriet anders. Daarom is er onderling veel verschil in hoelang liefdesverdriet duurt. Maar er zijn wel stappen die universeel nuttig zijn om je ex uit je hoofd te zetten. Deze tips zijn nuttig wanneer je zeker weet dat je ex voor jou niet de ware is. Is dat juist wel je doel? Lees dan dit artikel en win je ex terug.

Heb zo min mogelijk contact met je ex

Je ex vergeten is je hoofddoel. Dat is alleen mogelijk wanneer je niet constant aan hem of haar herinnerd wordt. Stuur daarom geen berichten en bel je ex niet. Afspreken is helemaal onverstandig. Foto's en bezittingen van je ex stop je weg zodat je er niet mee geconfronteerd wordt. Hetzelfde geldt voor romantische cadeaus die je van hem of haar hebt gekregen.

Probeer op een rijtje te zetten wat je nou eigenlijk echt mist aan je ex

Het is heel goed mogelijk dat jij je ex eigenlijk helemaal niet zo mist. Dat voel je alleen wel zo omdat je eenzaam bent. Wat er op het moment in je leven ontbreekt is aandacht en gezelschap. Iemand waarop je altijd kon rekenen is plotseling weggevallen. Maar je ex is niet de enige die in staat is om deze leegte op te vullen. Vergeet daarbij vooral niet dat er negatieve kanten aan je relatie zaten. Want anders waren jullie nu nog samen geweest. Emoties overheersen vaak je besluitvorming wanneer je verdrietig bent. Dat past uiteraard perfect bij de ultieme romanticus. Maar soms is het juist belangrijk om rationeel te blijven nadenken.

Hou je met andere dingen bezig

Je liefdesrelatie was slechts een van de onderdelen in je leven. Laat je verdriet andere dingen waar je normaal gesproken van geniet niet in de weg staan. Spreek af met je vrienden en familie. Pak een oude hobby op en blijf vooral in beweging. Want sportieve activiteiten gaan depressieve gevoelens tegen. Hetzelfde geld voor gezond eten. Door je op andere dingen te richten besef je dat jij je ex niet nodig hebt om gelukkig te zijn.

Nieuws

menu