Tip: koop een gietvloer

coatingvloer.nl

De keuze die je tegenwoordig hebt als het de vloer betreft is indrukwekkend groot. Er kan wat dat betreft maatwerk geboden worden. Een vloer die sterk in opmars is, is de gietvloer. Deze vloer biedt zowel thuis als bedrijfsmatig de nodige voordelen en is er in verschillende uitvoeringen. Lees hier meer over de opmars én de voordelen van de gietvloer.

Strakke, functionele vloer met uitstraling

Kijken we naar thuis, dan kun je de gietvloer tegenwoordig in alle ruimtes leggen. Een serieuze optie, want als geen andere vloer is deze vloer in staat om functionaliteit te koppelen aan uitstraling. Je krijgt een vloer met uitstraling en een zeer strakke vloer, die meteen de aandacht trekt van gasten. De gietvloer is een eyecatcher bij uitstek geworden. Daarnaast is het een zeer functionele vloer die nogal wat voordelen heeft.

Geen naden en voegen en dus goed schoon te houden

Een gietvloer is een vloer die zeer onderhoudsvriendelijk is. Vanwege het ontbreken van voegen en naden krijgt vuil geen kans om zich in de vloer op te hopen. Dat maakt het een hygiënische vloer, perfect geschikt voor als je een gezin met opgroeiende kinderen hebt. In dat geval wil de vloer nog wel eens sneller vuil raken. Met de dweil en de stofzuiger houd je de gietvloer steeds schoon en dat is wel prettig als je kinderen of huisdieren hebt. Vanwege het feit dat het een hygiënische vloer is, is het ook voor veel bedrijven een zeer interessante vloer. Denk in dat kader maar eens aan de voedingsmiddelenbranche.

Kies voor de betonlook uitvoering of voor de grindvloer variant

Een gietvloer heeft een zeer eigentijdse look en is in tal van verschillende kleuren leverbaar. Het aantal variaties is erg groot. Populair is de uitvoering in betonlook, je kunt echter ook kiezen voor de grindvloer. Ook als je gevoelig bent voor allergieën is de gietvloer een perfecte vloer. Stof en pollen krijgen geen enkele gelegenheid om zich aan de vloer te hechten. Sterker nog; de gietvloer stoot pollen en stof juist af. Het aantal niesbuien zal dus aanzienlijk afnemen als je besluit een gietvloer in je huis te laten leggen. Over dat leggen gesproken; vaak kun je een nieuwe gietvloer bovenop de liggende vloer laten leggen.

Aan de gietvloer beleef je zomaar twintig jaar plezier

Met een gietvloer kies je voor een duurzame vloer, die zeker twintig jaar mee moet kunnen. Bovendien is het een vloer die te combineren is met vloerverwarming. Ook bedrijfsmatig zie je de vloer vaak terug. Vaak wordt dan gekozen voor de vloercoating variant. Ook dat is best logisch. Vloercoating zie je in winkels, magazijnen, kantoren en productieruimtes en geroemd wordt de toplaag, die in tegenstelling tot andere vloeren prima schoon te houden is. Ook vloercoating is naadloos en slijtvast. Bovendien kies je met een vloercoating voor een chemicaliënbestendige vloer, die je onder alle omstandigheden prima schoon kunt houden. Het is dus eigenlijk helemaal niet opmerkelijk dat de gietvloer in de lift zit. De voordelen van deze vloer zijn gewoon groot, zeg maar gerust heel erg groot.

Nieuws

menu