Aangeboden door: chinesewebshop.net

Slim winkelen bij Chinese webwinkels, zo doe je dat

Foto: pexels.com

In de afgelopen jaren is het shoppen in China steeds populairder geworden. In 2019 waren er ruim 5 miljoen Nederlandse shoppers bij webwinkels uit China. De cijfers van 2020 zijn nog niet bekend, maar de verwachting is dat de pandemie de populariteit van Chinese webshops verder vergroot heeft. We kopen met name elektronica, gadgets, kleding, schoenen en speelgoed bij deze webwinkels. In dit artikel gaan we in op de punten waar je op moet letten bij het kopen in China, mogelijke invoerkosten en meest populaire webwinkels.

Waar moet je op letten?

Diverse Chinese webwinkels bieden een enorm assortiment aan van producten. Vrijwel alles is er te krijgen. Veel van de webshops uit China werken als een platform. Derde partijen, zoals fabrikanten en groothandels, kunnen hun producten aanbieden via het platform aan internationale consumenten. Dat biedt hen natuurlijk enorme kansen. Als consument betekent dit wel dat je extra alert moet zijn wanneer je spullen bestelt uit China. Ben je van plan om binnenkort wat te bestellen? Houd dan rekening met de volgende punten:

  • Reviews van andere consumenten – zijn deze reviews positief of negatief? En wat wordt er gezegd over de producten en levering? Dit is een goede indicatie van de daadwerkelijke levering en kwaliteit van het product;
  • Levertijden – wanneer je gaat bestellen zie je geschatte levertijd. Houd rekening met extra tijd vanwege douane perikelen;
  • Ervaring van de verkoper – je kunt op diverse platformen goed zien hoe lang een verkoper al actief is. Daar staat vaak ook hoeveel verkopen er zijn geweest en naar welk land. Kies, bij voorkeur, voor een verkoper die vaak verkoopt naar Europese landen. Zo weet je zeker dat ze daar ervaring mee hebben;
  • Reactiesnelheid – de reactiesnelheid is belangrijk wanneer je een vraag hebt of als er iets anders aan de hand is. De snelheid van reageren en correctheid van de afhandeling van de vragen staat vaak als percentage uitgedrukt bij de verkoper. Houd als vuistregel aan dat deze minimaal 70% moet zijn.

Vaak zijn er kortingen beschikbaar bij diverse webwinkels. Via de link naar de site in de eerste alinea kun je daar gebruik van maken bij diverse webwinkels. Daarnaast raden we je aan om de eerste keer iets kleins te kopen. Denk aan een leuke gadget of iets anders zodat je ervaring kunt op doen met het bestellen uit China.

Douane en invoeren van producten

Wanneer je producten uit China bestelt heb je te maken met de douane en invoerrechten. Zoals je weet is China geen Europees land. Voor producten uit landen die niet lid zijn van de EU gelden invoertarieven. Naast dat je te maken kan krijgen met invoerrechten zijn er ook inklaringskosten. Dit zijn kosten die vervoerders maken om je pakket in Europa in te voeren. Per vervoerder verschilt dit maar je moet denken aan bedragen tussen de €10 en €17,50. De invoerrechten betaal je bij bestellingen boven de 150 euro en het percentage verschilt per producttype. Je moet denken aan 3 tot 5% invoerrechten.

Wees je dus bewust van mogelijke bijkomende kosten wanneer je gaat bestellen uit China. Overigens wil het niet zeggen dat je hier altijd mee te maken krijgt. De Douane kan namelijk niet alle pakketten uit China controleren. Vele consumenten hebben bijvoorbeeld nog nooit te maken gehad met invoerrechten en inklaringskosten ondanks dat ze regelmatig bestellen bij webshops uit het Aziatische land.

Meest populaire Chinese webwinkels

Nu je weet waar je op moet letten bij het bestellen bij een Chinese webwinkel en mogelijke bijkomende kosten gaan we in op de meest populaire webwinkels. Het feit dat deze webwinkels populair zijn betekent vaak ook dat ze te vertrouwen zijn. De volgende webwinkels zijn populair in Nederland:

  • Met stip op 1 staat AliExpress – een internetgigant in China en de rest van de wereld;
  • Banggood is erg populair bij gadgetshoppers;
  • Shein levert kleding, sieraden en accessoires;
  • Gearbest is er voor al je elektronica, van smartphones tot aan oordoppen

Naast deze webwinkels zijn er nog tientallen andere webwinkels waar regelmatig geshopt wordt door Nederlandse consumenten.

Conclusie

De groeiende populariteit, scherpe prijzen en over het algemeen goede levering maken Chinese webwinkels geliefd bij het Nederlandse publiek. Steeds vaker weten mensen hun weg te vinden naar de online shops. Wees kritisch en let goed op, dan is kopen in China erg voordelig en leuk! Wat ga jij kopen bij een Chinese webwinkel?

Nieuws

menu