Aangeboden door: hipex.io

Overstappen naar Magento 2 voor jouw webshop?

Foto: Hipex

Tot Adobe het twee jaar geleden overnam was Magento een platform op zich zelf, niet afhankelijk van andere partijen. Bij de overname kwam daar verandering in en in de jaren daarna heeft Adobe succesvol Magento 2 hosting uitgerold. Veel webshops zijn hierdoor al overgegaan van Magento op Magento 2, maar er bestaan nog steeds webshops waarbij dit niet het geval is en daarmee het risico lopen dat Adobe Magento een dezer dagen uit de lucht zal halen. Gebruik je Shopware Hosting? Dan is deze blog wellicht niet zo urgent, maar kan het zeker nog erg interessant zijn voor jou en je webshop.

Het einde van Magento 1 is in zicht

Al sinds de uitrol van Magento 2 zinspeelt Adobe op het beëindigen van Magento 1 hosting. Dit is tot nu toe nog niet gebeurd, maar het brengt wel druk met zich mee voor de webshops die nog niet over zijn. Voor deze webshops is het goed om snel in Magento 2 te duiken en besluiten de overstap te maken. Dat dit een tijdrovende klus is weegt niet op tegen het risico dat Magento 1 verdwijnt en je daardoor plots zonder zit en je hele webshop opnieuw moet inrichten.

Magento 2 biedt veiligheid

Een van de grote voordelen van Magento 2 is dat het vol inzet op de veiligheid. Het wordt hackers met deze nieuwe software moeilijk gemaakt hun gang te gaan. Bij oudere hosting software zoals Magento 1 is het risico op een hack een stuk groter. Dus ook op het gebied van veiligheid is de overstap naar Magento 2 een aanrader.

Optimalisatie van het bestelproces

De laatste stap in het aankoopproces van een klant is natuurlijk de belangrijkste, want daar wordt overgegaan tot de daadwerkelijke aankoop. En dan wil je natuurlijk niet hebben dat het betalen ze moeilijk wordt gemaakt met extra stappen of een trage website. In Magento 2 is dit bestelproces verder geoptimaliseerd waardoor je klanten niet op het laatste moment alsnog ziet afhaken.

Hulp nodig?

Zie jij nu de kansen van Magento 2, maar heb je geen idee hoe je dit nu aan moet pakken? Dan kan het goed zijn een partij voor webhosting te benaderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Hipex, een hostingpartij die jou stap voor stap helpt bij het inrichten en verbeteren van jouw webshop. De specialisten van Hipex helpen je graag verder met al je vragen, zodat jij je binnenkort geen zorgen meer hoeft te maken over het optimaliseren van je website.

Nieuws

menu