Huishoudens kiezen vaker voor een overkapping in de tuin

shutterstock

Het laten plaatsen van een overkapping in de tuin is populairder geworden. De afgelopen twee jaar hebben veel huishoudens de tuin gerenoveerd. Verschillende redenen verklaren de drang naar aanpassingen aan de tuin.

Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat men ten tijde van de pandemie veel vaker buiten doorbracht. Een vakantie naar het buitenland was zeker het eerste jaar nauwelijks mogelijk. Een fraaie tuin bood alle ruimte om dichtbij huis te kunnen genieten van het mooie weer! Naast het feit dat veel mensen een overkapping laten plaatsen, kozen gezinnen er vaker voor om deze zelf te bouwen. Houten palen, betonpoeren en golfplaten vormden een goede basis voor een zelf gebouwde overkapping.

Zelf een overkapping bouwen is makkelijker geworden

Een van de gevolgen van de pandemie is het thuiswerken. Hoewel niet iedereen enthousiast is over het werken vanuit huis, heeft het ook voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de reistijd die bespaard wordt. Bij veel werkenden levert het al snel een besparing van anderhalf tot twee uur op. De een gebruikt deze extra uurtjes voor activiteiten met het gezin, anderen beginnen aan een nieuwe hobby. Zelf klussen, zoals het bouwen van een overkapping met polycarbonaat dakplaten , is er een voorbeeld van. Online is veel informatie te vinden over de wijze waarop verschillende klussen kunnen worden uitgevoerd. Het maakt dat je ook zonder veel ervaring in het uitvoeren van klussen een heel eind komt.

Professioneel gereedschap voordelig te huren

Niet alleen vind je online veel informatie over de wijze waarop klussen moeten worden uitgevoerd. Ook kun je er professioneel gereedschap huren bij verschillende bedrijven. Onder meer bouwmarkten bieden gereedschap te huur aan. Het voordeel van gereedschap huren is dat je er zelf geen honderden euro’s aan uit hoeft te geven. Vaak gaat het om gereedschap wat je maar een of twee keer nodig hebt. Denk aan een trilplaat voor het verdichten van de ondergrond onder de overkapping, waar je wellicht zelf een terras aan wilt leggen.

Hele jaar door pauzeren in de tuin

De verwachting is dat hybride werken de nieuwe norm wordt bij veel organisaties. De helft van de tijd op kantoor, de andere helft thuis. Het maakt dat men voortaan vaker thuis pauzeert. De hele dag in de werkkamer wordt door veel mensen als zeer onplezierig ervaren. Immers, op kantoor maak je ook een wandeling in de lunchpauze of neem je samen met collega’s plaats in de kantine. Met een overkapping kun je in de pauze even naar buiten. Ook als het buiten kouder wordt of bijvoorbeeld regent in de herfst. De overkapping biedt beschutting. Dit geldt in het bijzonder voor een overkapping waarvan de zijkanten afgedicht zijn. Combineer de overkapping met elektrische kachels, zodat je tot later op de avond buiten kunt zitten.

Nieuws

menu