Aangeboden door: poloshop.com

Hoe draag je een poloshirt?

Foto: poloshop.com

Wanneer je er voor kiest om een poloshirt te dragen gelden er een aantal regels. Aan jou om je aan de regels te houden of niet. Om een voorbeeld te noemen; je hoort de kraag van een polo niet om hoog te dragen en ook wordt het dragen van een poloshirt in de broek afgeraden. Naar een aantal stijlregels gelden, dient ook de lengte van het poloshirt goed te zijn en dient de pasvorm naar wens te zijn.

Benieuwd naar hoe je een het polo shirt goed draagt, met welke kleuren je een poloshirt het beste kunt combineren en wat de overige stijlregels zijn? Lees snel verder!

Hoe draag je het poloshirt goed?

Voor een stijlvolle uitstraling is het belangrijk dat je de juiste maat draagt. Wanneer het shirt te wijd of te klein valt, geeft het jou een onverzorgde uitstraling. Wanneer je een atletische bouw hebt, dan is een slim fit poloshirt aan te raden. Wanneer je tenger en slank bent of een buikje hebt, kun je beter kiezen voor een regular fit poloshirt. Daarnaast hoor je zoals genoemd een poloshirt uit de broek te dragen. Bovendien hoort de mouw van het poloshirt tot ongeveer het midden van de bicep te komen. De meeste poloshirts worden tegenwoordig ontworpen met lichte taillering waardoor ze beter vallen om het lichaam.

De etiquette

Al met al kun je een poloshirt werkelijk overal op gedragen worden. Zelfs James Bond droeg een polo - maar dan wel samen met een Rolex Submariner of Omega Seamaster. Naast de juiste pasvormen en het juiste materiaal gelden er nog een aantal andere etiquette:

  • Draag nooit een ondershirt onder een polo. Een goed ontworpen polo is strak, maar niet te strak en goed getailleerd voor je lichaam. Een shirt onder je polo kruipt bijna altijd omhoog of komt onder je mouwen uit.
  • Licht getailleerd. Er dient voldoende ruimte zijn rond je biceps van 1-2 vingers. Als er meer ruimte is, dan kies je een kleiner maatje. Houdt er wel rekening mee dat 100% katoenen polo’s stevig kunnen krimpen en wel zo’n 5-8%. Een polo draag je licht getailleerd.
  • Te lange poloshirts. Koop een poloshirt immer op de juiste lengte. Een te lange poloshirt is niet zo mooi en is bijna niet weg te werken in je broek.
  • Houdt de kraag netjes omlaag. Wanneer je ouder bent dan 12 jaar, is het wel zo netjes om de kraag netjes te dragen. Alhoewel het soms als fashion statement wordt gebruikt (aan jou de keuze) ....
  • Voorkom té grote logo’s. Er lijkt een trend te ontstaan om zoveel mogelijk logo’s te plakken op een poloshirt. Ralph Lauren was de eerste die meer kleuren en logo’s toevoegde. Een klein en ontwikkeld logo, zoals de poloshirts van Cavallaro hebben op de borst of de mouwen is eigenlijk wel voldoende.
  • Draag een poloshirt niet onder een blazer (casual jasje). Draag dan een overhemd.
  • Poloshirt in je broek? Het is moeilijk om definitief een regel op te stellen. Het advies luidt als volgt: draag je een korte broek dan mag een polo over je broek komen. Met lange broeken is het wel netjes om de polo in je broek te steken.

Hoe is het poloshirt ontstaan?

Het poloshirts werd ontworpen door René Lacoste . Die achternaam komt je vast bekend voor - een van de grootste kledingmerken dat bekend is vanwege het krokodil-logo. René Lacoste was een Franse tennisser en meervoudig kampioen. Tijdens zijn carrière was de behoefte groot om het lange mouw overhemd te vervangen. Het was oncomfortabel en René verlangde naar meer bewegingsvrijheid. Na de introductie van het poloshirt in 1933 is het gelijk een succes. De tennisser begint zijn eigen kledingmerk en gebruikt als logo een krokodil. Het logo is ontstaan tijdens de reis naar Boston in 1923 waar René een leren tas ziet met een krokodillen motief. Op humoristische wijze geeft hij aan die te willen kopen voor zijn Coach Alan Muhr. Een journalist heeft dat opgepikt en al gauw werd René Lacoste geassocieerd met een krokodil.

Nieuws

menu