Het veranderen of afsluiten van hypotheek

pixabay

Bijna iedereen in Nederland met een koopwoning heeft wel een hypotheek. Er zijn namelijk maar weinig mensen die zomaar even dat grote bedrag wat je nodig hebt voor een huis uit hun zak kunnen halen. Wanneer je voor het eerst een huis gaat kopen komt daar veel bij kijken.

Je zal namelijk een hypotheek moeten regelen en tegelijkertijd ook moeten kijken naar wat je allemaal wel en niet kan bij het aanvragen van een hypotheek. Wanneer je al een koophuis hebt, is dit vaak wat makkelijker. Je kan namelijk bij het verkopen van jouw huis de hypotheek die daarbij hoort of meenemen, of aflossen en gelijk een nieuwe aanvragen voor jouw nieuwe huis.

Boete bij het oversluiten

Wanneer je niet wil verhuizen maar toch een andere hypotheek wil, bijvoorbeeld omdat de rente op dat moment veel lager is dan dat de rente was op het moment dat je jouw hypotheek hebt afgesloten, dan is er een kans dat je een boete moet betalen. Dit is vooral het geval wanneer je in de looptijd van jouw contract dit wil veranderen. Wanneer je wacht totdat het contract is afgelopen, hoef je geen boete te betalen aangezien je dan niets verbreekt. Voordat je de afspraak gaat maken om de hypotheek te veranderen, kan je online al het hypotheek oversluiten berekenen zodat je van tevoren al weet wat je kan verwachten.

Wat is nodig voor het afsluiten van een hypotheek

Voor de bank is het het belangrijkste dat zij weten dat ze het geld terug zullen krijgen en het dus niet verloren gaat. Hierom zijn er een aantal eisen waar je aan moet voldoen voordat je een hypotheek kan krijgen. Zo is het vaak het geval dat je een vast contract moet hebben bij je baan, zodat de bank zo zeker is van een maandelijks inkomen. Daarnaast vinden zij het ook fijn wanneer het bedrag dat je verdient in verhouding staat met de lening die je aanvraagt. Je kan bijvoorbeeld niet zomaar veel meer lenen dan je binnenkrijgt.

Nieuws

menu