Help, een muis in mijn huis

bestrijdingsservice.nl

Muizen zijn nieuwsgierige beestjes die altijd op zoek zijn naar voedsel en een warm plekje om een nestje te bouwen. Hoewel ze er klein en onschuldig uitzien kunnen ze een hoop overlast veroorzaken.

Muizen zijn nachtdieren en overdag zult u ze dan ook niet vaak zien. Hoort u ’s avonds of ’s nachts trippel of knaaggeluidjes en is er soms geknabbeld aan zakken met etenswaren bijvoorbeeld, dan kunt u ervan uit gaan dat er zich ergens in huis één of meerdere muizen bevinden. Muizen communiceren met elkaar via uitwerpselen en waar één muis eten vindt, zullen er in no time meerdere muizen opduiken. Op zo’n moment is het zaak om deze snel te bestrijden want muizen planten zich ook nog eens razendsnel voort en voor u het weet kan er sprake zijn van een muizenplaag.

Muizen en mensen

Hoewel veel mensen bang zijn voor muizen is het tegenovergestelde vaak eerder waar. Muizen zullen mensen niet snel bijten of aanvallen. Ze kunnen wel ziektes overbrengen zoals De ziekte van Weill, Salmonella of het Hanta virus. Dat overbrengen gebeurt niet alleen via direct contact met de muis maar ook door hun uitwerpselen of het inademen van de besmette lucht die muizen verspreiden. Bovendien kunnen muizen voor schade zorgen in uw woning. Doordat de tanden van muizen blijven groeien zijn ze genoodzaakt te blijven knagen. Als ze dit doen aan stroomkabels of in de spouwmuur van uw huis kan dat voor ernstige problemen zorgen. Wanneer u muizenkeutels vindt, een sterke geur ruikt en misschien wel poot of staart afdrukken vindt kunt u ervan uitgaan dat zich in uw huis of bedrijfspand één of meerdere muizen bevinden. Het bestrijden van muizen is vaak lastiger dan u denkt.

Muizen bestrijden

Natuurlijk kunt u zelf proberen de muis te vangen met een muizenval of gif maar vaak is dit niet afdoende en is er hulp nodig van een bestrijdingsservice . Wel zijn er enkele zaken waar u zelf op kunt letten. Muizen hebben maar een minuscuul gaatje nodig om binnen te komen. Ga op zoek naar scheuren of doorvoeringen in uw muren en dicht deze zorgvuldig af zodat het de muizen zo moeilijk mogelijk gemaakt wordt om binnen te dringen. Verder kunt u ervoor zorgen dat muizen niet bij uw vuilnis kunnen door dit direct in een container of kliko te doen. Wanneer u andere huisdieren heeft zoals kippen, vogels of paarden zijn dit ook aantrekkingsbronnen voor muizen. Zorg dat andere diervoeders goed afgesloten bewaard worden en strooi liefst geen brood of andere etensresten voor dieren.

Nieuws

menu