Handige tips voor een save the date kaart voor de bruiloft

pexels

Het is een belangrijk onderdeel van de bruiloftsplanning: de save the date kaart. Met deze kaart breng jij jouw gasten namelijk op de hoogte van de datum van de bruiloft. Maar wat moet je nu eigenlijk weten over de save the date kaart voor de bruiloft?

Wat moet er op allemaal op deze kaart komen te staan en wanneer is het juiste moment daar om deze kaart te verzenden? Om jou en je partner op weg te helpen met dit onderdeel van de bruiloftsplanning, zetten wij in dit artikel wat handige tips op een rij!

Dag- en avondgasten onderscheiden

Bij het samenstellen van de gastenlijst voor de bruiloft, is het goed om deze op te delen in dag- en avondgasten. Bedenk samen met je partner wie je bij welk onderdeel van de bruiloft wilt hebben. Bij de save the date kaart is het de ideale mogelijkheid om de gasten op de hoogte te brengen over tot welk onderdeel zij behoren. Zo zou je bijvoorbeeld op de save the date kaart kunnen neerzetten dat het goed is om overdag vrij te houden of juist ’s avonds. Of natuurlijk de gehele dag, want er zijn uiteraard ook gasten die je er op de grote dag de hele dag bij wilt hebben. Door dit op de save the date al aan te geven, zullen je gasten niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.  

Houd de informatie simpel

Veel mensen halen het door elkaar: de trouwkaart en de save the date kaart. Onthoud dat een save the date kaart niet de trouwkaart is. Dat betekent dat de tekst op een save the date kaart lekker simpel kan worden gehouden. Het is alleen maar een kaart die je naar jouw gasten kunt sturen om hen op de hoogte te brengen van de trouwdatum. Op deze manier kunnen jouw gasten dus alvast rekening houden met deze datum. Op de save the date kaart kun je jullie namen en de trouwdatum zetten. Ook kun je hier nog neerzetten dat de officiële uitnodiging voor de bruiloft nog volgt, maar dat het goed is om deze datum alvast te blokken in de agenda.

Halfjaar voor de bruiloft versturen

Allemaal leuk en aardig zo’n save the date kaart, maar wanneer kun je deze het beste naar je gasten versturen? Er wordt aangeraden om dit zo’n zes maanden voor de bruiloft te doen. Door dit al een halfjaar van tevoren te doen, weten jouw gasten hier tijdig vanaf en kunnen zij hier dus rekening mee houden. Bovendien zit het dan nog vers in het geheugen van de gasten en zullen zij het niet snel zomaar vergeten. Al helemaal niet als de officiële trouwuitnodiging al snel volgt.

Wees creatief

Waar je de tekst op een save the date kaart lekker beknopt kunt houden, betekent dat natuurlijk niet dat je niet kunt uitpakken met jouw creativiteit. Leuke foto’s, originele lettertypes en andere toffe creatieve uitingen: jij en je partner mogen hier best mee uitpakken!

Als jij nog moet beginnen met de bruiloftsplanning, is het zeker goed om deze tips over the save the date kaart in je achterhoofd te houden. Echter dient jouw focus bij de planning natuurlijk eerst te gaan naar het samenstellen van een gastenlijst, het kiezen van de trouwdatum en het zoeken van een trouwlocatie. Als je op zoek bent naar een trouwlocatie, kijk dan eens bij Weddingspaces . Als je deze stappen hebt doorlopen, is het zeker verstandig om een beginnetje te maken met de save the date kaart. Deze tips hierboven kunnen je daarmee een eind op weg helpen. Of je nu gaat trouwen in Groningen , Friesland of heel ergens anders: een save the date kaart is essentieel bij de planning. Je wilt tenslotte niet dat jouw bruiloftsgasten straks al iets anders gepland hebben op jouw trouwdatum!

Nieuws

menu