Aangeboden door: sap.je

Een sapkuur volgen

Foto: pixabay

Een sapkuur is het drinken van gezonde sappen om je lichaam te reinigen van alle afvalstoffen. De sappen kunnen dienen als vervanging van maaltijden of naast je maaltijden gedronken worden. De sappen ondersteunen de organen die je lichaam reinigen en zo worden afvalstoffen uit jouw lichaam gewerkt.

Een sapkuur wordt steeds populairder. Het heeft vele voordelen, is gemakkelijk te volgen en kun je overal doen. Hierdoor wordt het steeds meer gedaan in onze drukke samenleving. Ook doordat er steeds meer suikers of vetten wordt toegevoegd aan ons eten of we toch even snel wat afhalen door alle drukte. Een sapkuur is dan een ideale manier om je van deze gifstoffen te ontdoen. Maar wat zijn die voordelen dan en voor hoelang moet je een sapkuur volgen? We zochten het voor u uit.

Detox sapkuur: de voordelen

Er zijn veel voordelen van een sapkuur. De voornaamste is dat het helpt detoxen: weg met de gifstoffen in jouw lichaam. Een sapkuur helpt de organen die jouw lichaam reinigen. Dit zijn de lever, nieren en darmen. De gezonde sappen helpen deze organen hun dagelijkse functies optimaal te vervullen. De grote hoeveelheden gezonde voedingsstoffen in een sapkuur hebben een zuiverend effect. 

Daarnaast heeft een sapkuur veel voordelen voor je immuunsysteem en algehele vitaliteit. Een sapkuur bevat veelal veel vitaminen, zoals vitamine C en A, magnesium, ijzer of zink. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een sterke weerstand, meer energie en een scherpere geest.

En tenslotte ontdoe jij je sneller van ongezonde gewoonten. Doordat je lichaam minder vraagt om die slechte gewoonten of omdat je je meer bewust bent van die slechte gewoonten, zul je deze slechte gewoonten minder snel of vaak doen. Ideaal voor de start van een gezonder en fitter leven. 

Sapvasten afvallen 

Sapvasten helpt ook met gezond afvallen. De sappen zijn vaak koolhydraat-arm en je vermijd vetten, suikers en andere dikmakende stoffen er mee. Natuurlijk is dit afhankelijk van de maaltijden die je er naast eet, wanneer je deze er naast blijft eten. Een sapkuur helpt om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen en zich te ontdoen van de slechte stoffen. Zo kun jij gezond afvallen. 

Sapkuur 3 dagen of langer 

Een sapkuur kan voor verschillende dagen gevolgd worden. Wanneer je voor het eerste een sapkuur volgt is het verstandig rustig op te bouwen. Dit kan bijvoorbeeld voor 1 dag of 3 of 5 dagen, met of zonder maaltijden naast de sappen. Gevorderde mensen kunnen zelfs twee weken op enkel de gezonde sapkuur sappen voortborduren! 

Bouw rustig op in dagen. Zo kun jij steeds langer en vaker een sapkuur volgen om je lichaam te reinigen. Zo ervaar jij dat schone en gezonde gevoel na een sapkuur!

Nieuws

menu