Direct vergelijken via Diks verzekeringen voor jouw oldtimer

Twijfel jij ontzettend welke verzekering je moet nemen? Hier staat precies een overzicht van welke varianten er zijn en waar het aan voldoet. Hoe handig!

Algemene informatie over oldtimers

Met een oldtimer rijd je in een unieke voertuig die al lang niet meer wordt gemaakt. Het gaat dan om een periode van langer dan 30 jaar. Ook andere voertuigen zoals een bromfiets en een motorfiets bestaan al meer dan 30 jaar.

Met het verzekeren van een oldtimer gaan andere regels op dan voor standaard auto. Denk aan vrijstelling van motorrijtuigenbelastingen en technische keuringen. Je kunt voor je oldtimer een autoverzekering afsluiten via Diks verzekeringen. Vergelijk direct via Diks verzekeringen.

Nederlandse oldtimers

In Nederland geldt de regel: Heb je een voertuig die ouder is dan 40 jaar, dan heb je recht op belastingvrijstelling. Een voertuig die jonger is heeft recht op een overgangsregeling. En de APK voor voertuigen ouder dan 30 jaar hoeft maar één keer in de twee jaar plaats te vinden.

Belgische oldtimers

Voor auto’s tot 25 jaar en motorfietsen tot 30 jaar kun je in België speciale oldtimerkentekens krijgen. Die herken je aan de beginletter O. Voor juni 2013 waren er nog beperkingen in het rijden met een oldtimer, maar erna mogen ze dag en nacht rijden. Voertuigen met een O-plaat zijn in België vrijgesteld van de APK.

Sinds 1 juli 2013 mag de oldtimer niet meer bijdragen aan de volgende punten:

  • Commercieel gebruik: elk gebruik dat bedoeld is voor zakelijke of persoonlijke financiële winning.
  • Professioneel gebruik: elk gebruik van de oldtimer voor bijvoorbeeld werk.  
  • Woon-werkverkeer en woon-schoolverkeer.
  • Gebruik als werktuig of werkmiddel.

De oldtimerleeftijd voor auto’s is opgetrokken tot 30 jaar, vanwege het omzetten van een Europese richtlijn naar wet. De voertuigen moeten in originele staat zijn en niet langer geproduceerd worden. De regering heeft de mogelijkheid om de nieuwe regelgeving eerder in te voeren, maar niet later dan begin 2018. Er kwam toen een overgangsregeling voor oldtimers die op het ogenblik van de omschakeling al 25 jaar oud zijn. Bij het direct vergelijken via Diks verzekeringen kun je goed zien wat de voorwaarden voor jouw oldtimer zijn met betrekking tot bovenstaande richtlijnen. En kom je er niet uit, neem dan vrijblijvend contact op om je te laten adviseren.

Terug naar de verzekeringen

In het stukje hierboven heb je veel informatie kunnen lezen over oldtimers. Naast een oldtimer autoverzekering bestaat er ook een unieke auto verzamelpolis. Dit is een goedkope optie van een oldtimerverzekering.  

Je kunt je oldtimer verzekeren op Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Wil je je klassieke auto nog beter verzekeren zodat je helemaal onbezorgd van je klassieker kunt genieten? Dat kan! Er is ook een mogelijkheid om je nieuwe auto te verzekeren tegen Brand/Diefstal en daarnaast kun je je oldtimer ook Volledig Casco verzekeren. Enkel in het geval van een voertuigwaarde vanaf € 15.000,- dien je je klassieke auto getaxeerd te worden. Meer informatie gewenst? Dan kun je direct vergelijken via Diks verzekeringen .

Nieuws

menu