Aangeboden door: slaapt.nl

De verzwaringsdeken; een revolutionaire manier van slapen

Foto: slaapt.nl

De verzwaringsdeken, een nieuwe manier van slapen. We hebben het allemaal wel een keer meegemaakt: urenlang wakker liggen in bed of vaak in de nacht wakker worden. Dit bevordert de kwaliteit van je slaap niet bepaald en je merkt direct de volgende dag de gevolgen van je slechte nachtrust. Je bent bijvoorbeeld minder alert, gefocust, vrolijk en onthoudt dingen minder goed. Je kunt je werk hierdoor minder goed uitvoeren of bent prikkelbaarder.

Wat is een verzwaringsdeken? 

Een verzwaringsdeken is, logischerwijs, een zwaardere deken dan we normaliter gewend zijn. Het gewicht van deze zwaartedeken kan verschillen van wel 7 tot 15 kilogram. Het gewicht verschilt per deken, omdat het afhankelijk is van je lichaamsgewicht hoeveel kilogram het beste bij jou past. Het advies staat op 10 tot 15 procent van het lichaamsgewicht. 

Waar wordt de zware deken van gemaakt? 

De zware deken lijkt veel op een normale deken. De verschillende stoffen waar de deken uit bestaat, zijn veelal hetzelfde als bij een normale deken. Het verschil zit hem in het extra gewicht dat is toegevoegd aan de deken. Dit kan bijvoorbeeld door zware plastic of glazen (heeft onze voorkeur) elementen welke zijn vastgenaaid binnen in de zwaartedeken .  

Waarom een verzwaarde deken gebruiken? 

De zwaartedeken is dus een zwaardere deken dan we thuis hebben liggen; maar waarom zouden we dat willen en hoe helpt het ons beter slapen?
Een verzwaringsdeken zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt en dieper slaapt. Dit komt doordat het extra gewicht van de deken zachtjes op het zenuwstelsel drukt. Dit heet diepe druk stimulatie. Hierdoor ontspant deze en krijg je minder prikkels (geluiden of bewegingen) van buitenaf mee. Tevens geeft het een geborgen gevoel. Dit gevoel krijg je ook wanneer je een knuffel krijgt. Ook dit helpt met rustig worden en sneller en dieper slapen. Tenslotte stimuleert de verzwaarde deken de productie van melatonine en serotonine. Dit zijn twee belangrijke stoffen welke ervoor zorgen dat jij heerlijk slaapt.

De zware deken is dus ideaal voor een goede nachtrust. Deze ligt altijd op jouw bed en je hoeft dus geen speciale planningen of rituelen uit te voeren voor het slapen gaan.

Voor wie is de verzwaringsdeken? 

Een verzwaringsdeken wordt veelal gebruikt wanneer je niet goed kan slapen. Het zorgt ervoor dat je sneller inslaapt en dieper slaapt. Echter kun je de verzwaarde deken altijd gebruiken, ook als jij al goed slaapt. Door de diepe druk stimulatie van de deken zorgt hij ervoor dat je nog beter en dieper slaapt. Dit bevordert de kwaliteit van jouw slaap en zorgt ervoor dat je nog uitgeruster wakker wordt.

De verzwaringsdeken is ook geschikt voor kinderen. Kinderen hebben nog veel indrukken die ze ‘s nachts moeten verwerken. Dit kan ervoor zorgen dat ze langer wakker liggen of wakker worden door nachtmerries. Een verzwaringsdeken kan dan helpen om te ontspannen en beter te slapen. Houd er wel rekening mee dat een kind een lichter gewicht deken nodig heeft.  

High Sensitive Person en een verzwaringsdeken

Zeker voor een High Sensitive Person kan een verzwaringsdeken ideaal zijn. Een High Sensitive Person is iemand met een verhoogde gevoeligheid. Door deze overgevoeligheid kan deze persoon ‘s nachts vaak minder goed slapen. Prikkels van buitenaf houden hem of haar wakker en slapen is daarom elke dag weer een uitdaging. De verzwaringsdeken helpt om te ontspannen en deze prikkels weg te halen of te verlichten. Door minder invloeden van buitenaf slaap je sneller in en slaap je tevens dieper. De deken wordt vaak gebruikt door mensen met bijvoorbeeld autisme of ADHD.

De zware deken om beter te slapen

Kortom, de verzwaringsdeken is zeker het proberen waard. Het heeft vele positieve effecten op de kwaliteit van je slaap en je hoeft hier geen speciale middelen voor in te nemen, strakke planningen voor te hebben of bepaalde rituelen uit te voeren voor het slapen gaan. Je legt de zware deken op bed, gaat er onder liggen en ervaart de rustgevende werking op ieder moment van de dag. Ideaal voor een goede nachtrust of powernap. 

De verzwaringsdeken van Slaapt

De verzwaringsdeken van Slaapt heeft als vulling micro glazen pareltjes. Deze pareltjes nemen niet veel ruimte in, maar zijn wel erg zwaar. Door deze constructie is de verzwaringsdeken van Slaapt 60% dunner dan andere verzwaringsdekens van hetzelfde gewicht.

Wij verkopen onze verzwaringsdeken met de luxueuze bamboe- en winterhoes. Gebruik de verzwaringsdeken alle seizoenen van het jaar met onze combinatie.

Nieuws

menu