De levenslijn der verzekeringen

pixabay

In de loop van je leven krijg je er steeds meer verantwoordelijkheden bij. Je moet als je opgroeit steeds meer eigen keuzes maken en de taken van je ouders overnemen. Wat er vooral stap voor stap bijkomt zijn de grote hoeveelheid verzekeringen die je lang niet meer op een hand kan tellen. In iedere levensfase komt er wel weer een bij.

Hier zijn de belangrijkste verzekeringen kort en bondig op een rijtje gezet.

18 jaar

Onder de achttien ben je voor bijna alles meeverzekerd met je ouders. Zij hebben controle over je ziektekostenverzekering, reisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, en zo zijn er nog veel meer verzekeringen waar je onder de achttien geen verantwoordelijkheid over hebt. Boven de achttien moet je echter je eigen ziektekostenverzekering afsluiten. Ook je aansprakelijkheidsverzekering en reisverzekering komen op jouw eigen bord te liggen. Wanneer je op kamers gaat, komt de inboedelverzekering daar nog bovenop.

25 tot 35 jaar

Tussen de vijfentwintig en vijfendertig kopen of huren de meeste Nederlanders een eigen huis waar ze alleen of met een partner gaan wonen. Hier komen ook wat verzekeringen bij kijken. Als je hem nog niet had, moet je een inboedelverzekering afsluiten voor je nieuwe woning. Krijg je ook een auto voor de deur te staan? Dan is het zeker verstandig om deze te laten verzekeren.

Veel Nederlanders van rond de dertig jaar beginnen aan kinderen. Natuurlijk moet je de verzekeringen die jij zelf vroeger had bij je ouders, nu ook regelen voor je eigen kinderen. Zorg er daarom voor dat jouw kinderen worden toegevoegd aan jouw verzekeringen.

Na 65 jaar

Dit is misschien niet de leukste verzekering om het over te hebben, maar zeker geen onbelangrijke. Na de vijfenzestig jaar wordt de kans op overlijden natuurlijk langzaam groter en groter. Het is daarom belangrijk om te kijken wie er tijdens jouw leven nog financieel afhankelijk zijn van jou, en wie er zal moeten betalen voor jouw uitvaart. Sluit daarom een overlijdensrisicoverzekering af om er zeker van te zijn dat jouw nabestaanden maandelijks een bedrag kunnen ontvangen wanneer jij onverwachts overlijdt. Eventueel kan je ook nog een uitvaartverzekering nemen die de kosten van jouw uitvaart dekt, om een last van de schouders van jouw nabestaanden af te halen, wanneer zij in een verwerkingsproces zitten.

Nieuws

menu