Aangeboden door: Covid.Limited

CoronaTestNederland.nl breidt sneltestcapaciteit uit naar 20+ teststraten voor COVID-19

FOTO: Covid.Limited

In navolging van de strengere maatregelen door de overheid en de minimale daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen, vergroot CoronaTestNederland.nl haar testcapaciteit naar meer dan twintig teststraten. Daarmee hoopt ondernemer Marc Notenboom zijn steentje bij te dragen en de verspreiding verder in te kunnen dammen.

Binnen vijftien minuten een positieve dan wel negatieve uitslag, dat is het grote voordeel van sneltests. Covid.Limited zet zich met name in Noord-Nederland al maanden in voor iedereen die wil weten of hij het coronavirus heeft opgelopen en merkt dat er nog steeds veel behoefte is aan sneltests. Daarom zal het bedrijf vanaf heden in meer locaties coronatests aanbieden. Naast de plaatsen Assen, Bant, Biddinghuizen, Emmen, Groningen, Hoogeveen, Middenmeer, Stadskanaal en Zwolle is Covid.Limited nu ook te vinden in Dokkum, Leeuwarden, Drachten, Heerenveen, Appelscha, Steenwijk, Coevorden, Den Helder, Schagen, Middenmeer, Alkmaar en Hoorn. Het doel is om op korte termijn uit te breiden naar honderd locaties over heel Nederland.

Vanaf nu ook PCR-tests

Hiermee zet ondernemer Marc Notenboom (Mondkapjes.nl) een nieuwe stap in de zo dringend gewenste opschaling en versnelling van de testcapaciteit in Nederland. Dat is overigens niet het enige positieve nieuws, want Covid.Limited is, als een van de weinige bedrijven met teststraten, naast de bloedprik en swabtest ook gestart met het afnemen van PCR-tests aan de Noordbargerstraat in Emmen. Er wordt intussen hard gewerkt aan de mogelijkheid om deze test ook standaard op de andere locaties te kunnen afnemen.

Sneltests belangrijk wegens buitenlandse mutaties

Hoewel de eerste vaccinaties in Nederland begin januari zijn toegediend, blijven we achter ten opzichte van veel andere Europese landen. En dat staat nog los van het relatief beperkte aantal beschikbare vaccins, dat de komende tijd aangevuld moet gaan worden. De overheid heeft zelfs toegezegd om prikken in te zetten die aanvankelijk gereserveerd waren voor een tweede ronde.

Om die reden, én vanwege de waarschuwing van RIVM-directeur Jaap van Dissel dat het vaccin mogelijk niet beschermt tegen de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse coronavariant, gelooft Covid.Limited dat het extra belangrijk is dat mensen sneltests kunnen blijven boeken. Hoe meer mensen weten of ze positief zijn, hoe sneller erop gereageerd kan worden. Voor het boeken van een test op een van onze locaties kunt u naar de websites coronatestnederland.nl of covid.limited gaan.

FFP2 (medische) maskers nu in Duitsland verplicht

Covid.Limited staat achter de boodschap van de overheid om verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan door het dragen van mondkapjes. Wij willen het gebruik van mondkapjes dan ook zoveel mogelijk stimuleren, door bijvoorbeeld te faciliteren in sets van 150 chirurgische mondmaskers, sets van 10 FFP2-mondmaskers met extra bescherming en andere acties.

In Duitsland is het inmiddels verplicht om een FFP2-mondmasker te dragen in winkels en het openbaar. Dit type mondmasker heeft een beschermingslaag meer dan ‘reguliere’ wegwerpmondkapjes en zijn dus geschikter voor momenten buiten de deur.

Voor meer informatie bezoek CoronaTestNederland.nl


Nieuws

menu