Aangeboden door: abnamro.nl

Beleef Leeuwarden vanuit de historische grachten

Foto: pixabay

Bij een rondvaart door grachten denken veel mensen meteen aan Amsterdam of Utrecht, maar vergeet ook ons eigen Leeuwarden niet! We hebben hier alles wat je maar kunt wensen: een mooie binnenstad met historische gebouwen en verhalen die de moeite waard zijn om te vertellen. Bovendien bieden de grachten van Leeuwarden je de kans om de stad op een heel bijzonder manier te zien. Dat wil jij toch ook beleven op je eigen manier?

Toerist in eigen stad

De grachten van Leeuwarden zijn al honderden jaren oud. Dat is ook niet verwonderlijk, want onze stad is al een paar duizend jaar oud en de geschiedenis ervan gaat terug tot de Romeinse tijd. Gelukkig is er nog een deel van dit verleden terug te vinden wanneer je met een boot door de grachten vaart. Dat is dan ook zeker een aanrader, ook als je hier al jaren woont.

Vraag het maar eens aan Leeuwarders die een boot hebben: zij zeggen allemaal hoe mooi het is om door het historische centrum te varen en op hun gemak de geschiedenis te ervaren. Dat kan jij ook. Koop een sloep, knap hem eventueel op als dat nodig is en maak je eigen rondvaart door de grachten. Toerist in eigen stad zijn is écht de moeite waard!

Jouw nieuwe hobby?

Als je op zoek gaat naar een eigen sloep om door de grachten te varen, zul je natuurlijk wel wat geld beschikbaar moeten hebben, een sloep kan immers behoorlijk kostbaar zijn. Heb je momenteel geen geld beschikbaar, maar is het misschien wel een optie voor je om geld te lenen ? Bedenk in dat laatste geval wel goed of je het waard vindt om voor je sloep te lenen. Het zou immers zonde zijn als je er na de aankoop niet veel mee doet.

Goed om te weten: voor veel mensen is de aanschaf van een boot slechts het begin van hun nieuwe hobby: varen op allerlei mooie plekken. Want naast de Leeuwarder grachten kun je natuurlijk ook je boot op een trailer naar de vele Friese meren brengen en daar genieten van een heerlijke dag op het water. De mogelijkheden zijn eindeloos als je eenmaal de beschikking hebt over een eigen sloep.

Vol trots het water op

Zie je jouw toekomst op het water al voor je, met een eigen boot? De binnenstad van Leeuwarden wacht erop om ontdekt te worden. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op een rijtje zetten of je daadwerkelijk een boot wilt aanschaffen. Zo ja, welk type en eventueel merk wil je dan? Vervolgens zoek je uit hoe het opknappen van een boot werkt, voor zover nodig. En als je dan klaar bent, kun je vol trots het water op. Veel plezier!

Nieuws

menu