7 interieurtrends van over de hele wereld. Reis met ons mee via Home Center Airlines

Eigen foto Home Center

Eigen foto Home Center

Van de kleurrijke en levendige interieurs van Zuid-Amerika tot de minimalistische en functionele ontwerpen van Europa: wereldse interieurtrends zijn inspirerend en divers. Marit van der Veen, interieurstylist van Home Center, neemt je mee op reis over de verschillende continenten en deelt de opvallendste trends op het gebied van interieurdesign.

Daar kun je over lezen, maar je kunt de trends ook beleven in Home Center in Wolvega, onder meer door het volgen van workshops. Bovendien maak je kans op een reischeque ter waarde van 1500 euro.

Trends

Marit zet de trends voor je op een rijtje. ,,We beginnen in Azië, waar rust en eenvoud centraal staan. In interieurs wordt veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen, zoals bamboe en hout. Deze worden aangevuld met traditionele Aziatische kleuren: rood en het typisch Aziatische groen. Ook wordt er vaak gewerkt met satijn, symmetrie en herhaling, om een gevoel van balans te creëren.”

Aards Afrika

We reizen door naar Afrika, waar warmte en gezelligheid centraal staan. ,,In Afrikaanse interieurs worden aardse tinten gecombineerd met kleurrijke stoffen en accessoires. Vaak worden handgemaakte items gebruikt, die het interieur een persoonlijk en uniek karakter geven. Zo creëer je een warme en gezellige sfeer”, vertelt Marit.

,,In Noord-Amerika zie je een mix van stijlen: industriële elementen worden met bijvoorbeeld vintage meubels gecombineerd. De accessoires zijn modern en zo ontstaat er een eclectische en persoonlijke sfeer.”

Felle tinten

Wanneer we in Zuid-Amerika aankomen, valt het direct op hoe kleurrijk en levendig de interieurs daar zijn. De kleuren spatten zogezegd van de muren af! Marit: ,,Felle tinten zoals geel, rood, groen en blauw worden gecombineerd met prints en patronen. Ook worden vaak kunstwerken en ambachtelijke items gebruikt om het interieur een persoonlijk en levendig karakter te geven.”

Koel en transparant

Hoe anders is dat op Antarctica, waar juist koele tinten en transparantie centraal staan. ,,Antarctica typeert zich door het gebruik van koele tinten als blauw, lichtblauw en wit”, zegt Marit, ,,afgestyled met transparante items in combinatie met wollen kleedjes en vachten. Op het koudste continent wil je immers lekker warm kunnen wegkruipen in je minimalistische interieur.”

Europa en Australië

Dan gaan we naar Europa. ,,Daar zijn de interieurs minimalistisch en functioneel. Strakke lijnen, neutrale kleuren en hoogwaardige materialen zijn kenmerkend voor deze stijl. Ook worden er vaak multifunctionele meubels gebruikt om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte.”

,,Tot slot bezoeken we Australië, waar de sfeer relaxed en kalmerend is, waar je ook komt. Opvallend aan deze woontrend is de liefde voor de natuur. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van planten en natuurlijke accessoires.”

En zo komt er een einde aan de wereldreis. Gelukkig kun je met Home Center Airlines verder op reis. Allereerst door één van de twee workshops te volgen. Kies jij voor de workshop ‘Ginkgo blad’, ‘Papier Design Vaas’ of volg je ze gewoon alle twee? De workshops worden beide gegeven op zaterdag 20 en zaterdag 27 mei 2023. Opgeven doe je hier .

Win een reischeque ter waarde van 1500 euro!

Tijdens deze wereldreis langs 7 wereldse woontrends, maak jij in de winkel kans op een reischeque. Haal je Home Center paspoort op bij de receptie en ga daarmee op reis door onze winkel. Bezoek alle 7 continenten en verzamel per continent een stempel. Heb je alle 7 stempels? Dan kun je op vertoon van je paspoort een ‘cool’ cadeau ophalen bij de receptie.

Wanneer je je gegevens achterlaat in het paspoort en deze inlevert bij de receptie, maak jij kans op een reischeque ter waarde van 1500 euro. Uit alle deelnemers trekken wij een winnaar. De cheque is geheel naar eigen wens te besteden. Daarnaast verloten we 100 keer een reisvoucher ter waarde van 100 euro onder de deelnemers.

Home Center
Frisaxstraat 12
8471 ZW in Wolvega
info@homecenter.nl